Naar inhoud

Nieuws

Wie komt ons bestuur versterken?

Open Monumentendagen Leiden

Leiden heeft meer dan 3000 monumenten en is daarmee de 4e monumentenstad van Nederland. Om iedereen hiervan te laten genieten organiseert Stichting Open Monumentendagen Leiden elk tweede weekend van september de Open Monumentendagen. Hiervoor zijn een bestuur actief, een coördinator en ruim 120 vrijwilligers. De organisatie zoekt nu versterking in de vorm van een nieuw bestuurslid sponsorwerving en nieuwe vrijwilligers.  

Help mee met de organisatie

Heb je interesse in erfgoed en monumenten? Beschik je over organisatorische kwaliteiten, een frisse blik en voldoende tijd en energie? Vind je het leuk om een bijdrage te leveren aan een evenement dat in twee dagen tijd ruim 19.000 bezoekers verwelkomt? Reageer dan op de vacature in het bestuur of meld je aan als vrijwilliger.  

Bestuursfunctie

Het bestuur zoekt een bestuurslid voor de werving van sponsoren en adverteerders. Het bestuur komt maandelijks bij elkaar. Het zwaartepunt in voorbereidende activiteiten valt in het voorjaar. In het weekend van september helpt iedereen mee in de uitvoering van het evenement. De bestuursfuncties zijn onbezoldigd en vragen een redelijke tijdsinvestering.  

Wordt vrijwilliger

Vrijwilligers zijn tijdens de Open Monumentendagen actief in een van de monumenten. Zij ontvangen op zaterdag en/of op zondag de bezoekers, zorgen dat alles ordelijk verloopt en geven soms ook rondleidingen. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten, bijvoorbeeld voor de jeugd, waarbij hulp nodig is. Vanuit de organisatie krijg je alle informatie om je rol goed in te vullen. Via vrijwilligersbijeenkomsten leer je ook de andere vrijwilligers kennen.  

Meld je aan

Aanmelden als vrijwilliger kan het hele jaar door een mail te sturen naar info@omdleiden.nl. Als je interesse hebt voor een bestuursfunctie kun je contact opnemen met Alexander Geertsema, voorzitter OMD Leiden via a.geertsema@omdleiden.nl 

Deel ons