Naar inhoud

Nieuws

Programma voor blinden en slechtzienden

Museum Boerhaave

Open Monumentendagen Leiden heeft dit jaar ook een programma voor blinden en slechtzienden. Het gaat om de locaties Hortus Botanicus, Museum Boerhaave en het Heilige Geest- of Arme Wees- en kinderhuis. Het evenement vindt plaats op zaterdag 9 en zondag 10 september. 

De drie genoemde locaties openen hun deuren voor inclusieve activiteiten. Bezoekers kunnen genieten van speciale rondleidingen, waarbij ze voorwerpen kunnen voelen en tastbaar contact kunnen maken met de geschiedenis van de monumenten. Daarnaast zijn er twee podcasts beschikbaar, een over het werk van de imker in de Hortus en de andere over het verhaal van de wezen en het Regentessencollege van het weeshuis. De genoemde locaties en activiteiten zijn gratis en ook toegankelijk voor mensen in een rolstoel. 

Tijdens het OMD weekend worden 32 panden opengesteld voor het publiek. Er zijn tal van activiteiten voor jong en oud. Naast optredens van 25 koren kunnen bezoekers ook genieten van speciale fiets- en wandelroutes door het historische centrum van de stad. Voor sommige activiteiten is aanmelden vereist. 

  • De OMD-gids vind je hier: OMDgids 2023.
  • Het programma in verkorte vorm vind je in deze folder.
  • Our program is also available in English.

Levend erfgoed

Deel ons