Naar inhoud
 class=
Open Monumentendagen Leiden

Podcasts

Maak kennis met het verhaal van de bij en het werk van de imker als ambacht

Wist jij dat bijen in het donker kunnen communiceren? Via een dansje met tikjes kunnen ze heel precies aangeven waar honing te vinden is. Van dat dansje hebben we allemaal wel eens gehoord, maar dat dit plaatsvindt binnen in de korf en ook nog eens in het donker is voor veel mensen nieuw. Nieuwsgierig naar meer weetjes? Luister de podcast!

Deze podcast is opgenomen als onderdeel van Open Monumentendagen Leiden in het kader van het thema Levend erfgoed. Podcast productie: Gerry van Bakel mmv Fred Weber, imker Hortus botanicus Leiden. Muziek: Jason Shaw, Audionautix.com, LandrasDream.

Het Weeshuis van vroeger met de ogen van nu

Hoe ging het eraan toe in het oude Heilige Geest- of Arme Wees- en kinderhuis in Leiden? Werd er ook weleens gelachen of was het alleen maar heel erg sober en streng? Je hoort het in deze podcast.

Dit verhaal is opgenomen voor Open Monumentendagen Leiden vanuit het jaarthema Levend erfgoed. Podcast productie: Gerry van Bakel mmv Gerda van den Berg, secretaris Stichting Heilige Geest of Arme Wees en Kinderhuis Leiden. Muziek: Jason Shaw, Audionautix.com, LandrasDream