Naar inhoud

Nieuws

Open Monumentendagen Leiden editie 2022 goed bezocht

Open Monumentendagen Leiden

De Open Monumentendagen Leiden zijn na de coronapandemie weer helemaal terug van weggeweest. Naar schatting 19 duizend bezoekers kwamen tijdens de editie van 2022 een kijkje nemen in de 34 voor publiek opengestelde monumenten.

Bij elkaar werden ruim 47 duizend bezoeken gebracht aan monumentale panden. Het uitgebreide programma had voor elk wat wils. Naast rondleidingen in monumenten was er ook een fiets- en wandelroute, activiteiten voor kinderen en een rondleiding in gebarentaal voor doven en slechthorenden. ‘We zijn ontzettend blij en trots dat we dit evenement weer met elkaar hebben kunnen organiseren. Voor pandeigenaren, sponsoren en vrijwilligers een kroon op het werk dat we weer zoveel bezoekers hebben mogen ontvangen’, aldus voorzitter OMD Alexander Geertsema. 

In 2023 zijn de Open Monumentendagen in het weekend van 9 en 10 september. Het thema is al bekend: ‘Levend erfgoed’. Ongetwijfeld inspireert dit thema de Stichting Open Monumentendagen weer tot een verrassend en afwisselend programma. 

Deel ons