Naar inhoud

Nieuws

Twee luisterverhalenSpeciaal voor Open Monumentendagen hebben we twee luisterverhalen laten maken door podcastmaker Gerry van Bakel. Het brengt twee van de deelnemende locaties extra tot leven. De podcasts zijn tot stand gekomen met een financiële bijdrage van de landelijke organisatie Vriendenloterij Open Monumentendag.

Het verhaal van de bij

De eerste podcast is opgenomen in Hortus Botanicus. In het interview staat het ambacht van imker centraal met daarbij een verhaal over de bij. Wist je dat bijen in het donker een dansje uitvoeren om duidelijk te maken waar honing te vinden is? Veel mensen weten van het dansje, maar dat deze in het donker wordt uitgevoerd in de bijenkast door middel van tikjes, is minder bekend. Imker Fred Weber vertelt er enthousiast over en heeft nog meer te onthullen. Bezoek je de Hortus of sta je als ouder te wachten bij een kinderactiviteit? Dan is het beluisteren van deze Podcast de moeite waard!

Werd er gelachen in het weeshuis?

De tweede podcast brengt het verhaal van het Heilige Geest- of Arme wees- en Kinderhuis tot leven. Hoe was het om hier te wonen? Was het zo streng en sober als we denken of werd er ook gelachten? Je hoort het in een toelichting van Gerda van den Berg, bestuurslid van het fonds van de Stichting Heilige Geest- of Arme wees- en Kinderhuis Leiden.

Podcast productie: Gerry van Bakel mmv Fred Weber, imker Hortus botanicus Leiden en Gerda van den Berg, secretaris Stichting Heilige Geest of Arme Wees en Kinderhuis Leiden. Muziek: Jason Shaw, Audionautix.com, LandrasDream.

  • De OMD-gids vind je hier: OMDgids 2023.
  • Het programma in verkorte vorm vind je in deze folder.
  • Our program is also available in English.

Levend erfgoed

Deel ons