Naar inhoud

Nieuws

Open Monumentendagen Leiden druk en warm

Open Monumentendagen Leiden

Leiden 2023 – De Open Monumentendagen Leiden beleefden de warmste editie ooit. Het mooie weer weerhield bezoekers echter niet om naar de stad te komen. Naar schatting kwamen 14.364 bezoekers een kijkje nemen in de 32 voor publiek opengestelde monumenten. Bij elkaar werden ruim 35.910 bezoeken gebracht aan monumentale panden. Het uitgebreide programma had voor ieder wat wils. Naast rondleidingen in monumenten was er ook een fiets- en wandelroute, een muziek- en korenprogramma met optredens van 25 koren, diverse activiteiten voor kinderen en twee podcasts voor blinden en slechtzienden. ‘We zijn ontzettend blij en trots dat we dit evenement weer met elkaar hebben kunnen organiseren. Iedereen heeft de warmte goed doorstaan, het zorgde voor een uitstekende sfeer in de stad. We zijn pandeigenaren, onze sponsoren en vrijwilligers dan ook zeer erkentelijk’, aldus voorzitter Alexander Geertsema. 

Puzzelwoord

Heb je de speurtocht in de Kidsgids gedaan en het puzzelwoord gevonden? Dan wil je vast graag weten of je het goed hebt. Het juiste antwoord is: BELEVENISSEN.

Editie 2024

In 2024 zijn de Open Monumentendagen in het weekend van 14 en 15 september. Het thema is dan ’Routes, netwerken en verbindingen’. Ook dit thema inspireert ons weer om tot een verrassend en afwisselend programma te komen. Mocht je een bijdrage willen leveren, neem dan contact op via info@omdleiden.nl. 

  • Kijk voor een sfeerimpressie van de dag ook op ons insta-account @omdleiden.
  • Kijk voor een sfeerimpressie van het bezoek aan pand Hogewoerd 132 op de website van Diogenes.

Fotograven onderstaande foto’s: Francien van Zaanen Durand, Milly de Bruyn, Daan Isendoorn, Joke Busschots, Davied van Berlo, Saskia Leupen, Alexander Geertsema, Malou Alkemade e.a. Wil je een foto gebruiken? Neem dan contact met ons op via info@omdleiden.nl.

 

Deel ons