Naar inhoud

Nieuws

Mijn favoriet: het Gemeenlandshuis

Gemeenlandshuis Leiden

‘Ik vind het zo bijzonder dat er in Leiden nog zoveel mooie oude panden zijn. Het Gemeenlandshuis is daarbij mijn favoriet omdat het een heel mooi voorbeeld is van een goed geconserveerd gebouw in de Hollandse renaissancestijl. Het is van binnen ook prachtig!’.

Rianne van Hilten is sinds 1999 vrijwilliger bij OMD-Leiden en nog steeds zo enthousiast als in het begin. ‘Ik ben kunsthistoricus met specifieke interesse voor architectuur. Bij de gemeente Katwijk werk ik als senior beleidsmedewerker erfgoed, maar ik woon in Leiden. OMD is voor mij dus een thuiswedstrijd’.

Tijdens het weekend ontvangt ze op zondag bezoekers in het Koetshuis aan de Nonnensteeg en  houdt ze een oogje in het zeil bij scheepswerf Stallinga. ‘Ik vind het heel leuk om mijn enthousiasme over te kunnen brengen. Zeker als dat ook nog eens op van die prachtige locaties kan, dan komt het verhaal extra tot leven’.

Lees meer verhalen op deze pagina. Wil je ook vrijwilliger worden? Meld je dan aan via info@omdleiden.nl.

Vrijwilliger Open Monumentendagen Leiden

Deel ons