Naar inhoud

Nieuws

Word ook vrijwilliger. Leerzaam en leuk!

Vrijwilligers Open Monumentendagen Leiden

Vind je het leuk om nieuwe mensen te leren kennen? Hoor je graag de verhalen achter de monumenten van Leiden? Heb je in het weekend van 14 en 15 september een of meerdere dagdelen tijd in je agenda? Kom dan meehelpen bij Open Monumentendagen Leiden! Iedereen, jong en oud, is welkom. Het vraagt een kleine inspanning en levert veel leuke contacten op. Bovendien kom je op plaatsen die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor publiek.

Jong en oud welkom

Vrijwilligers zijn tijdens de Open Monumentendagen actief in een van de monumenten. Zij ontvangen op zaterdag en/of op zondag de bezoekers, zorgen dat alles ordelijk verloopt en geven soms ook rondleidingen. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten, bijvoorbeeld voor de jeugd, waarbij hulp nodig is. Vanuit de organisatie krijg je alle informatie om je rol goed in te vullen. Via vrijwilligersbijeenkomsten leer je ook de andere vrijwilligers kennen.

Monumentenstad

Leiden heeft meer dan 3000 monumenten en is daarmee de 4e monumentenstad van Nederland. Om iedereen hiervan te laten genieten organiseert Stichting Open Monumentendagen Leiden in september de Open Monumentendagen. Hiervoor zijn een bestuur actief, een coördinator en ruim 150 vrijwilligers.

Meld je aan

Verhalen van vrijwilligers die al actief zijn vind je op deze pagina. Aanmelden als vrijwilliger kan door een mail te sturen naar info@omdleiden.nl. Graag tot ziens!

Deel ons